Beter Lopen voor Parkinson Locatie en Bereikbaarheid Bezienswaardigheden Aanmelden-Inschrijving Contact Leeg 2 Persbericht


Wandelsport Vereniging

Jong en Vrolijk

Over ons Wandelen Wandeltochten Avond4daagse Andere Activiteiten Wandel Tips

Kijk voor meer reviews over de George In der Maur Beter Lopen winkel eens hier.


Persbericht   mei 2018

Steun het Parkinson Fonds door deelname aan een heerlijke wandeltocht

Dit jaar al weer voor de zesde maal op rij!           

Na het succes van voorgaande jaren organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel samen met Wandelsportvereniging Jong en Vrolijk voor de zesde maal de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht. Deze recreatieve wandeltocht gaat plaatsvinden op zaterdag 2 juni a.s. Je kunt die dag kiezen uit meerdere afstanden te weten: 3, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 km. De route voert langs o.a. fraaie plekjes in het Utrechtse Groenekan, het natuurgebied Ruygenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina.

De opbrengst van jouw inschrijving, die slechts 6 euro per persoon bedraagt, komt ten goede van de Stichting ParkinsonFonds. Met jouw bijdrage kan het ParkinsonFonds onderzoek financieren om uiteraard een geneesmiddel tegen deze ziekte te vinden, echter ook om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten.

Een groot aantal mensen in Nederland (55.000) hebben te kampen met de ingrijpende ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte, waarbij zenuwcellen die dopamine aanmaken in de hersenen langzaam afsterven. Hierdoor kunnen boodschappen van de hersenen niet meer worden doorgegeven aan de spieren. Iedereen kan Parkinson krijgen en de diagnose heeft grote gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Daarnaast zijn de economische gevolgen van de diagnose enorm (jaarlijkse kosten in Europa worden geschat op € 13.9 miljard).

Hoewel genezing (nog) niet mogelijk is, zijn er wel medicijnen en behandelingen om de symptomen te bestrijden, waardoor de kwaliteit van het leven van de parkinsonpatiënt verbetert. De Stichting ParkinsonFonds houdt zich bezig met het bevorderen en financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, en steunt patiënten en hun families om de gevolgen van de ziekte draaglijker te maken. De Stichting ParkinsonFonds heeft een ANBI-status zodat je weet dat het geld op de juiste plek terecht komt. Sinds de oprichting in 1998 van het ParkinsonFonds kon er al ruim € 18 miljoen geïnvesteerd worden in onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Dat maakt het fonds tot de grootste financier van medisch-wetenschappelijk Parkinsononderzoek in Nederland.

Je kan je inschrijven in de George In der Maur Beterlopenwinkel van 08.00 - 13.00 uur (voor 20 km en hoger tot 11.00 uur)

(vergeet niet om 6 euro mee te nemen voor jouw inschrijfgeld).

Er is voldoende parkeergelegenheid en verdere faciliteiten zoals toiletten en EHBO. De koffie en/of thee is gratis.

Loop lekker mee en help om op deze manier Parkinson een halt toe te roepen!

Op deze wandeldag zal ook de directeur van de Stichting ParkinsonFonds, de heer René Kruijff, aanwezig zijn. Mocht je eventuele vragen hebben, dan kun je hem deze persoonlijk stellen.

Je kan geheel vrijblijvend ook even rondkijken in de schoenenwinkel en kennis maken met de ruime sortering wandelschoenen. Ook is het mogelijk om een gratis voetenscan te laten uitvoeren waarbij een duidelijk zicht ontstaat op eventuele voetproblemen.

Omdat Parkinson-patiënten veel last kunnen ondervinden van problemen bij het lopen - zoals kleine schuifelende pasjes nemen met een voorovergebogen houding – is het belangrijk de loopfunctie op een juiste manier te blijven trainen en stimuleren.

Hiervoor is géén techniektraining nodig of de aanschaf van dure sportmaterialen. Je hebt slechts een paar goede wandelschoenen nodig! Samen met het vakkundige personeel kun je kiezen uit een fraai assortiment bij de George In der Maur Beterlopenwinkel.