Leeg 1 Leeg 2 Wandeldag voor Kika Overige Activiteiten Locatie en Bereikbaarheid Aanmelden-Inschrijving Bezienswaardigheden Contact Ontstaan Wandeldag Kika Verkoop Kika Beren


Wandelsport Vereniging

Jong en Vrolijk

Over ons Wandelen Wandeltochten Avond4daagse Andere Activiteiten Wandel Tips
10e Wandeldag voor Kika
Zondag 15 september 2019

Ontstaan Wandeldag voor Kika

In 2007 organiseerde de ANWB i.s.m. de KNBLO-NL Wandelsport Organisatie (tegenwoordig KWBN) een landelijk wandeltocht genaamd “Kampioenloop”.

Op zondag 16 september 2007 werd in iedere provincie een wandeltocht georganiseerd door een wandelsportorganisatie namens de ANWB. Wij organiseerde die voor de provincie Utrecht in Bilthoven.

Deze wandeltocht werd in 2008 omgedoopt tot de “ANWB Wandeldag”, dit vanwege hun 125 jarig bestaan. In 2009 werd deze wandeldag nogmaals georganiseerd. Helaas was het weer in geheel Nederland niet gunstig en het regen kwam met bakken uit de hemel. Eind 2009 heeft ANWB helaas besloten om met deze Wandeldag te stoppen.

Binnen onze vereniging hebben wij toen besloten om deze wandeldag in Bilthoven toch voort te zetten met wat enkele aanpassingen en te koppelen aan een goed doel.  Hierbij hebben wij besloten om te gaan voor Kika en de naam “Wandeldag voor Kika”.  Hierbij ook besloten om deze wandeltocht ipv september in augustus te organiseren.  Helaas is het weer ook, en vooral de eerste 3 jaren, niet altijd erg gunstig geweest. Dit had zeker zijn effect op de komst van de deelnemers, waarbij enkel de diehard’s kwamen.


2019

Inmiddels wordt deze Wandeldag voor Kika alweer voor de 10e keer gehouden.